Het mooie weer komt er weer aan en uiteraard willen wij daar allemaal van genieten in onze tuin. Kijk eens naar buiten, hoe ziet uw tuin er nu uit? Wellicht tijd om even aan de slag te gaan en uw tuin klaar te maken voor de mooie dagen die gaan komen. Beoordeel gelijk even of je niet wat extra stenen kan vervangen voor meer groen, planten of bloemen. Wellicht is het straks dan extra genieten? En komen er ook weer meer vogels en vlinders in je tuin.

Met het initiatief ‘De Week van de Groene Tuin’ willen Stichting Steenbreek, NL Greenlabel, Tuinbranche Nederland en de Tuinen van Appeltern willen je hierbij, juist in deze moeilijke tijd, helpen. ‘De Week van de Groene Tuin’ start op dinsdag 30 maart en eindigt op Tweede Paasdag op 5 april.

Wat is het doel?
Stichting Steenbreek, NL Greenlabel, Tuinbranche Nederland en Tuinen van Appeltern  willen de tuinbezitters stimuleren hun eigen tuin én eigen straat (verder) te vergroenen en te verduurzamen. Meer groen in de tuin en straat zorgt ervoor dat er meer ruimte komt om piekbuien op te vangen veroorzaakt door het veranderde klimaat. Ook zorgt groen voor minder hittestress en worden tuinen zo belangrijke ecologische stapstenen voor insecten en vogels en leveren ze een bijdrage aan de leefbaarheid in de straat en wijk.

Wat kunt u verwachten?
U krijgt elke dag via Facebook en Instagram een praktische  tip van de nationale tuinman Lodewijk Hoeksta waarmee u direct aan de slag kan gaan. Zelf of met je buren! De tips kun je tevens terugvinden op de website www.steenbreek.nl.
Het kost niet veel tijd, het is leuk en niet moeilijk. Maar houd wel enige afstand. Neem hierbij de richtlijnen van RIVM in acht!

Tuintips

Wedstrijd + toolkit voor het activeren van inwoners
In de aanloop naar de ‘Week van de groene tuin’ is het voor gemeenten mogelijk om deel te nemen aan de landelijke appelboom winactie. Zo kunnen per gemeente, inwoners met een tuintip één van de 25 appelbomen winnen. De toolkit is speciaal ontwikkeld voor gemeenten die meer inwoners willen bereiken en activeren tijdens en na de week van de groene tuin.

De toolkit bestaand uit de volgende onderdelen:

  • Social Media WINACTIE
  • 25 te winnen Appelboompjes per gemeente
  • De nodige social media berichten en foto’s
  • Online deelnameformulier
  • Online advertenties (20.000 inwoners)

Via Stichting Steenbreek kunt u als gemeente tegen een gereduceerd tarief deelnemen. Wilt u meer weten over de actie en de bijhorende kosten schrijf uw gemeente dan vóór 5 april vrijblijvend in via deeltuinen.nl/steenbreek of stuur een mail naar info@deeltuinen.nl