Circulaire Tuin

Snoek Puur Groen, duurzame NL Professionals uit Grou, hebben een unieke en bijna volledig circulaire aangelegde tuin met duurzame materialen. Het is echt een plaatje geworden. Een tuin met veel aandacht voor biodiversiteit en vooral voor vlinders en wilde bijen. Vanaf het ontwerpproces is rekening gehouden met duurzaamheid en hergebruik. Van gestanste metalen platen, afvalmateriaal uit een meubelfabriek, in combinatie met eiken schaaldelen en kastanje houten palen is een scheidingswand gemaakt. Hier groeien diverse klimplanten bij op. Het terras is gemaakt van hergebruikte bestrating met bijvoeging van klinkers uit een eerder aangelegde tuin. Voor een tweede terras is gebruik gemaakt van steenschotten, een afvalproduct van een steenfabriek. In deze tuin is het van belang dat groen en verharding met elkaar in balans zijn.

DSC_1034
DSC_1039

Ook zien we in deze tuin een fraai vormencontrast. Vanuit het woonhuis is een aansluitende strakke lijn van gebakken klinkers zichtbaar. Deze strakke lijn wordt doorbroken met de organische lijn van het gazon en de hergebruikte klinkers. Een prachtig contrast in vorm. Door het vele groen en gazon kan het overtollige regenwater op een natuurlijke wijze infiltreren in de grond. Het spanningsveld tussen de verschillende materialen, vormgeving en kleurgebruik geeft daarbij een bijzonder effect. De beplanting heeft het gehele jaar kleur en in de winter zijn er prachtige silhouetten zichtbaar. In de tuin zijn veel kleurrijke en geurende planten gebruikt. Het is een waar paradijs voor veel vlinders, hommels en bijen. De karakteristieke oude appelboom is gehandhaafd en vormt middelpunt van de tuin, een prachtige schaduwplek voor warme zomerdagen. De toegepaste Sapium japonicum zorgt in het najaar voor fraaie herfstkleuren. Dit alles maakt de tuin compleet.

DSC_1024

Wil je meer weten over deze tuin? Neem dan contact op met de specialisten van Snoek Puur Groen via www.snoekpuurgroen.nl